Išla takmer donaha! Môže mať Pavlína Pořízková stále takú neuveriteľnú postavu?

Svetoznáma modelka z českého Prostějova začiatkom apríla oslávila 57. narodeniny. Na svoj instagramový profil zavesila fotku, ktorá mnohým, ...

Svetoznáma modelka z českého Prostějova začiatkom apríla oslávila 57. narodeniny. Na svoj instagramový profil zavesila fotku, ktorá mnohým, v dobrom slova zmysle, vyráža dych.

Fotogaléria

V detstve a mladosti to nemala Pavlína na ružiach ustlané. Rodina sa rozhodla po sovietskej okupácii Česko-Slovenska emigrovať do neutrálneho Švédska.

Najprv vycestovala rodičia s tým, že sa po 3 ročnú dcérku čím skôr vrátia. Ale česko-slovenské úrady nechceli povoliť vycestovanie malej Pavlíny, a prípad sa nakoniec ťahal tri roky aj na medzivládnej úrovni. Cez Rakúsko sa v roku 1974 dostala matka s deťmi nakoniec do Švédska.    

Nebyť jej kamarátky, ktorá v roku 1980 poslala Pavlínine fotky do modelingovej agentúry, mohlo byť všetko inak. Pri výške 180 cm a mierach 86-57-89 jej fotky vyniesli prvý medzinárodný kontrakt v Paríži.

O tri roky neskôr sa presťahovala do USA, kde zabodovala snímkami na titulke prestížneho časopisu Sports Illustrated. Zapózovala aj pre pánsky Playboy, a časopis Harper's Bazaar ju právom zaradil v roku 1992 medzi desať najkrajších žien sveta.

Okrem modelingu si vyskúšala pár malých úloh aj pred filmovou kamerou. Objavila sa v snímkach Anna, Jej alibi či Arizonský sen.

Adriana Sklenaříková
Zvláštna potravina, ktorá rozpúšťa tuk? Adriana Sklenaříková prezradila, vďaka čomu sa zbavíte kíl raz-dva Zobraziť článok

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});