Martha Stewart sa podelila o recept na skvelý ČOKOLÁDOVÝ koláč: Ľahučký BEZ TONY CUKRU poteší každého, kto zhadzuje do plaviek!

Chuť na sladké je občas tak silná, že ju len tak niečo nezaženie. Ak vás láka čokoláda bez tony cukru, zbystrite pozornosť!

Chuť na sladké je občas tak silná, že ju len tak "niečo" nezaženie. Ak vás láka čokoláda bez tony cukru, zbystrite pozornosť!

Fotogaléria

Postup: 

Na začiatok si zapnite rúru na 350 stupňov, vymastite okrúhlu tortovú formu a spodok vysteľte papierom na pečenie. Papier poprášte kakaovým práškom. 

Bez mäsa, múky či mlieka: Karfiolový guláš podľa Jamieho Olivera budete zbožňovať! Zobraziť článok

Potom si v strednej miske preosejte kakao, múku, prášok do pečiva, soľ a odložte. V ďalšej miske pomixujte maslo a cukor, kým zmes nebude svetlá a nadýchaná. Po jednom zašľahajte dnu vajcia a potom aj vanilku. Znížte rýchlosť mixéra, pridajte zmes múky striedavo s kyslou smotanou a na záver ukončite múkou. 

Následne si hotové cesto rozotrite do pripravenej formy. Pečte, kým špáradlo zasunuté do stredu nebude čisté, cca 30 až 35 minút. Vyberte koláč z rúry a prevráťte ho na mriežku, aby úplne vychladol (spodnou stranou nahor). Nalejte glazúru a jemne rozotrite do úplného pokrytia. Nechajte stáť, kým stuhne a na záver ozdobte hoblinami čokolády a podávajte so šľahačkou. Dobrú chuť! 

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});