Chuť na sladké je občas tak silná, že ju len tak "niečo" nezaženie. Ak vás láka čokoláda bez tony cukru, zbystrite pozornosť!
Postup:
Na začiatok si zapnite rúru na 350 stupňov, vymastite okrúhlu tortovú formu a spodok vysteľte papierom na pečenie. Papier poprášte kakaovým práškom.
Potom si v strednej miske preosejte kakao, múku, prášok do pečiva, soľ a odložte. V ďalšej miske pomixujte maslo a cukor, kým zmes nebude svetlá a nadýchaná. Po jednom zašľahajte dnu vajcia a potom aj vanilku. Znížte rýchlosť mixéra, pridajte zmes múky striedavo s kyslou smotanou a na záver ukončite múkou.
Následne si hotové cesto rozotrite do pripravenej formy. Pečte, kým špáradlo zasunuté do stredu nebude čisté, cca 30 až 35 minút. Vyberte koláč z rúry a prevráťte ho na mriežku, aby úplne vychladol (spodnou stranou nahor). Nalejte glazúru a jemne rozotrite do úplného pokrytia. Nechajte stáť, kým stuhne a na záver ozdobte hoblinami čokolády a podávajte so šľahačkou. Dobrú chuť!