Tomu sa hovorí vylepšovák! Neobyčajné zakončenie superzdravej polievky

Dopyt po vegánskych receptoch prudko stúpa. Takých, ktoré skvele chutia, sú oveľa zdravšie ako ich náprotivky a neubližujú žiadnej živej ...

Dopyt po vegánskych receptoch prudko stúpa. Takých, ktoré skvele chutia, sú oveľa zdravšie ako ich náprotivky a neubližujú žiadnej živej bytosti. Presne ako táto polievka.

Fotogaléria

Recept zverejnil portál taste.com.au.

Potrebujete:

  • 60 ml (1/4 šálky) extra panenského olivového oleja
  • 1 červená cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 1 pór, pozdĺžne rozpolený, nakrájaný na tenké plátky
  • 1 nesekaná zelerová tyčinka
  • 1 nahrubo nakrájaná veľká mrkva
  • 3 strúčiky cesnaku nakrájané nadrobno
  • 350 g sladkých zemiakov, ošúpaných, nakrájaných na kúsky
  • 2 čerstvé bobkové listy
  • 2 čerstvé vetvičky rozmarínu
  • 60 g (1/3 šálky) opražených mandlí
  • 1 strúčik cesnaku, nasekaný nadrobno
  • 1/2 šálky lístkov čerstvej bazalky
  • 100 ml extra panenského olivového oleja
  • kelové lístky

Krok 1
Opražte cibuľu na troche oleja do mäkka. Pridajte pór, zeler, mrkvu a cesnak. Pražte, kým zelenina nie je mäkká, ale nie zlatistá.

Krok 2
Pridajte sladké zemiaky. Premiešajte, aby sa v základe celé obalili. Zalejte 4 šálkami vody. Pridajte bobkové listy a rozmarín a nechajte prevrieť. Znížte teplotu na minimum a za občasného miešania varte 40 minút, alebo kým polievka nezhustne. Ochutnajte, osoľte a okoreňte. Pokračovanie na ďalšej strane.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});