Dopyt po vegánskych receptoch prudko stúpa. Takých, ktoré skvele chutia, sú oveľa zdravšie ako ich náprotivky a neubližujú žiadnej živej bytosti. Presne ako táto polievka.
Fotogaléria
Recept zverejnil portál taste.com.au.
Potrebujete:
- 60 ml (1/4 šálky) extra panenského olivového oleja
- 1 červená cibuľa, nakrájaná nadrobno
- 1 pór, pozdĺžne rozpolený, nakrájaný na tenké plátky
- 1 nesekaná zelerová tyčinka
- 1 nahrubo nakrájaná veľká mrkva
- 3 strúčiky cesnaku nakrájané nadrobno
- 350 g sladkých zemiakov, ošúpaných, nakrájaných na kúsky
- 2 čerstvé bobkové listy
- 2 čerstvé vetvičky rozmarínu
- 60 g (1/3 šálky) opražených mandlí
- 1 strúčik cesnaku, nasekaný nadrobno
- 1/2 šálky lístkov čerstvej bazalky
- 100 ml extra panenského olivového oleja
- kelové lístky
Krok 1
Opražte cibuľu na troche oleja do mäkka. Pridajte pór, zeler, mrkvu a cesnak. Pražte, kým zelenina nie je mäkká, ale nie zlatistá.
Krok 2
Pridajte sladké zemiaky. Premiešajte, aby sa v základe celé obalili. Zalejte 4 šálkami vody. Pridajte bobkové listy a rozmarín a nechajte prevrieť. Znížte teplotu na minimum a za občasného miešania varte 40 minút, alebo kým polievka nezhustne. Ochutnajte, osoľte a okoreňte. Pokračovanie na ďalšej strane.