Znie to neuveriteľne, ale aj jedlo ovplyvňuje naše emócie. Čo jesť, aby sme sa cítili silní a motivovaní?
Fotogaléria
Ryby pre zdravie
Ten istý web ďalej opisuje štúdiu, ktorá naznačuje, že ľudia, ktorí neprijímajú dostatok omega-3, majú väčšiu pravdepodobnosť depresie.
Dobrými zdrojmi zdraviu prospešných omega-3 sú:
- mastné ryby (sardela, makrela, losos, sardinky, tuniak)
- ľanové semienka
- repkový a sójový olej
- orechy, najmä vlašské
- listová zelenina
Vitamín D
Debra Fulghum Bruce, ocenená lekárska autorka, pripomína výsledky amerických vedcov, ktorí zistili, že pravdepodobnosť depresie je vyššia u ľudí s nízkou hladinou vitamínu D. V inej štúdii si vedci z University of Toronto všimli, že ľuďom, ktorí mali príznaky depresie, sa „uľavilo“ zvýšením dávky vitamínu D pôsobením jarného či letného slnka. Pokračovanie na ďalšej strane.