Veronika Cifrová Ostrihoňová dáva mužom na frak: Toto všetko by si mali uvedomiť!

Ostrieľaná moderátorka si servítku pred ústa nedáva. Upozorňuje na problémy v spoločnosti, upriamuje pozornosť na neférové zaobchádzanie. ...
  • Galéria6
  • Zdroj: Instagram / @veronikaostihonova

Ostrieľaná moderátorka si servítku pred ústa nedáva. Upozorňuje na problémy v spoločnosti, upriamuje pozornosť na neférové zaobchádzanie. Nedávno vypichla, čo všetko by si mali uvedomiť muži, ženy totiž v spoločnosti stále ťahajú za kratší povraz.

Fotogaléria

Sajfa zrejme dobre vedel, koho si berie. Táto „Baby“ nikdy nebude sedieť ticho v kúte a šúchať nožičkami. Veronika patrí medzi hrdé ženy, ktoré sú si vedomé svojej ceny a bojujú za to, aby aj tie ostatné mali rovnakú štartovaciu pozíciu v živote ako muži.

Samozrejme, nebojí sa priznať, že bez mužov to nepôjde, na tých zmenách v spoločnosti treba spoločne zapracovať. Pre lepšiu budúcnosť žien. Muži však musia ženy počúvať, ak ostanú nevypočuté, pokroky sa zázračne neudejú. 

Mama malej Sárinky má niekoľko želaní, ktoré adresovala samotnému silnejšiemu pohlaviu. 

Čo všetko si želá? 

"Želala by som si, aby si každý muž uvedomoval, že ženy na Slovensku zarábajú o 20 % menej ako mužskí kolegovia. Že majú nižšie dôchodky. Želala by som si, aby si každý muž uvedomoval, že dostatočné zastúpenie žien vo vláde posilňuje ekonomické výsledky (Baskaran et al, 2018).

Želala by som si, aby si každý muž uvedomoval, že takmer 60 % žien čelí na základe pohlavia vo svojom pracovnom živote škodlivým predsudkom.

Želala by som si, aby si každý muž uvedomoval, že sa treba ozvať, keď v miestnosti, štúdiu, zasadačke, priestore, kde sa rozhoduje, chýbajú ženy. Pretože ich pohľady budú výsledku chýbať.

Prieskum spoločnosti McKinsey poukazuje na fakt, že spoločnosti, ktoré majú diverzitu v top manažmente, dosahujú až o 20 % lepšie výsledky, ak sú ženy vo vedení a o 30 % lepšie výsledky, ak je vo vedení kultúrna diverzita."

Patria aj do politiky 

"Želala by som si, aby si uvedomovali dôležitosť participácie žien pri tvorbe verejných politík. Želala by som si, aby si uvedomovali, ako veľmi vojna ženy poznačí, aj keď nie sú priamo na bojisku.

Želala by som si, aby si uvedomovali, že ženy za rodičovstvo stále kariérne platia materskú pokutu, zatiaľ čo mužom v práci prospieva.

Želala by som si, aby si uvedomovali, že feminizmus je o rovnosti, nie o neoholených pazuchách, absencii podprseniek a ohrozovaní mužnosti. Želala by som si, aby si uvedomovali, že to, ako sa majú ženy, ovplyvňuje celú spoločnosť, teda aj ich samotných.

Želala by som si, aby si uvedomovali, ako veľmi ich na tejto ceste potrebujeme," vyjadrila svoj názor Veronika, ktorá verí, že si mužov nepohnevala týmto príspevkom na svojom instagramovom profile.  

Zároveň pochválila všetkých tých, ktorí tento text nepotrebujú, lebo to vedia. Tvrdí, že tých mužov treba pochváliť verejne a radovať sa z toho, že ich snáď nie je málo. 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});