Oscarová Meryl Streep v tom má jasno: Pre toto je svet odsúdený na zánik!

Vynikajúca herečka si nikdy servítku pred ústa nedávala, v minulosti ostro kritizovala aj vtedajšieho amerického prezidenta Donalda Trumpa. ...

Vynikajúca herečka si nikdy servítku pred ústa nedávala, v minulosti ostro kritizovala aj vtedajšieho amerického prezidenta Donalda Trumpa. Má jasný názor aj na to, ako by mal svet fungovať a dnešné, pohnuté časy sú toho dôkazom. Trafila do čierneho.

Fotogaléria

Americká herečka má 72 rokov, vyzerá výborne a hráva vo filmoch, ktoré žnú úspech po celom svete.

Filmovou akadémiou ocenená Meryl nepatrí medzi škandalózne hollywoodske hviezdy, nemá za sebou niekoľko rozvodov, milenecké alebo drogové aféry. Manželovi je verná dlhé roky, majú 4 dospelé deti a vnúčatá.  

V umeleckej brandži o nej každý vie, že svoj názor vyjadruje jasne a zrozumiteľne, odsudzuje neférovosť a kde sa len dá, pomáha. Meryl má jasno aj v tom, ako by mal svet fungovať a prečo by mali byť ženy v mocenských pozíciách. 

Aj zúriaca vojna na Ukrajine je dôkazom toho, že Meryl má pravdu. Možno by to vyzeralo ináč.

V 21. storočí predsa nemôžu zomierať a trpieť deti, ženy, civilné obyvateľstvo, ale ani vojaci, ktorí obetujú svoj život za vlasť, kým na tej druhej strane zomierajú kvôli chorým predstavám egoistického lídra. 

Meryl to presne vystihla, keď povedala: „Úprimne si myslím, že ak by ženy riadili svet, investovalo by sa viac do mieru. Pretože v podstate ako ženy, my nechceme vidieť ako naše deti zabíjajú, nechceme ich vidieť mŕtve.

Možno som nesmierne idealistická a naivná, ale kým neuvidíme ženy na rovnakých mocenských pozíciách vo svete, myslím si, že sme odsúdení na zánik."

Kráľovná Alžbeta II.
Nikdy sa nemala stať kráľovnou: TERAZ Alžbeta II. oslavuje 70. výročie nástupu na trón! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});