Úspešná žena vysvetľuje, prečo NECHCE DETI: Od mamičiek sa automaticky očakáva, že budú šťastné, ja ale VIEM, že to nie je pravda!

Zrejme som sa nenarodila na to, aby som na svet priviedla dieťa. Namiesto toho si vyberám šport a cestovanie,“ hovorí 33-ročná podnikateľka ...

"Zrejme som sa nenarodila na to, aby som na svet priviedla dieťa. Namiesto toho si vyberám šport a cestovanie,“ hovorí 33-ročná podnikateľka Vanda, ktorej názor sa nezmenil ani potom, čo sa bezhlavo zamilovala.

Fotogaléria

Jednoducho nemôžete robiť všetky tie prirodzené veci spontánne, už nemôžete s partnerom fungovať tak, ako predtým, pretože niekto iný odvádza vašu pozornosť. Poznám toľko prípadov, kedy sa páry rozišli iba preto, že všetku svoju energiu vložili do starostlivosti o dieťa a na ich vzájomnú lásku jednoducho nezostal čas…"

Mal by byť partner pri pôrode? Mamičky, povedali ste svoj názor, no ozvali sa aj muži. Ako sa k tomu postavili? Zobraziť článok

Ďalší dôvod, ktorý Vandu významne ovplyvnil je, že jej matka si prešla peklom popôrodnej depresie. "Problém je, že od novej mamičky sa automaticky očakáva, že bude šťastná. Ale prosím vás! Kde beriete tú istotu? Pravda je úplne iná. 

Tak napríklad. Moja matka preplakala celé noci z dôvodu prázdnoty, ktorú pri pohľade na bezmocné bábätko v postieľke pociťovala!" Keď sa karta otočila, prišiel ďalší extrém: "Začala sa o mňa neuveriteľne báť a ani vekom sa to nezlepšilo. Vždy mi hovorila, že ju pochopím, keď budem mať vlastné dieťa. Och, nie, ďakujem, neprosím!"

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});