Najdrahší krém na svete je vám nanič, ak o svojej pleti neviete TOTO! 7 geniálnych tipov, aby žiarila

Ponúkame sedem osvedčených tipov, ako si poradiť s kožnými problémami ovplyvnenými hormonálnou nerovnováhou.

Ponúkame sedem osvedčených tipov, ako si poradiť s kožnými problémami ovplyvnenými hormonálnou nerovnováhou.

Fotogaléria

Dobre sa vyspite

Všimli ste si, že po výdatnom spánku máte stiahnuté póry a ružové líca? Tak vidíte. Zjednodušene môžeme povedať, že v noci (za predpokladu, že nerušene spíte) sa v tele odohrávajú procesy, ktoré sú účinnejšie ako drahé krémy. 

Zdravý a kvalitný spánok (6-8 hodín) pomáha udržať hormonálnu rovnováhu, naopak, nedostatočný spánok môže viesť k zvýšeniu hladín kortizolu, ktorý vytvára zápal a znižuje lesk pokožky.

Uvoľnite svoju myseľ

Existuje priamy súvis medzi narastajúcou úrovňou stresu a kvalitou  pokožky. O čo ide: stres môže zvýšiť hladinu adrenalínu a kortizolu v tele a ak tieto hormonálne hladiny eskalujú, môžu spôsobiť kožné problémy, obezitu, zmeny nálad či dokonca srdcové problémy. Preto čo najskôr obmedzte akýkoľvek stres a ak je to nutné, neváhajte vyhľadať odbornú pomoc. 

Vedci sa domnievajú, že aj nízka úroveň nervového vypätia môže viesť k nežiaducej hormonálnej reakcii.

Cvičte

Mnohé štúdie naznačujú, že pravidelný pohyb, hoc aj pár minút denne, môže zmierňovať prejavy kožných problémov, poruchy metabolizmu či riziko cukrovky. Majte denne na programe rýchlu prechádzku, jogu, jednoducho čokoľvek, čo vás motivuje k svalovej aktivite. Pokračovanie na ďalšej strane.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});