Cvik, ktorý vám vytvaruje sexi stehná a pevný zadok: Potrebujete iba stenu!

Tentokrát vymeňte klasické cviky na nohy a zadok za tento veľmi účinný a časovo nenáročný cvik. Na jeho realizáciu nepotrebujete nič, ...
  • Zdroj: iStock

Tentokrát vymeňte klasické cviky na nohy a zadok za tento veľmi účinný a časovo nenáročný cvik. Na jeho realizáciu nepotrebujete nič, iba pevnú stenu.

Nasledujúci cvik vaše svaly v spodnej časti tela dokonale spevní a zároveň vytvaruje. Na to, aby ste z neho získali čo najviac benefitov, potrebujete iba pevnú vôľu a pár minút času.  

Wall sit 
Postavte sa chrbtom k stene a pomaly sa zosuňte popri stene nižšie do drepu. Kolená by mali byť umiestnené presne nad vašimi pätami – v 90 stupňovom uhle, nohy pevne na zemi so špičkami nasmerovanými vpred. Chrbtica je zas pevne zapretá o stenu, hlava v predĺžení chrbtice. 

Ako schudnúť rýchlo a efektívne?
Čo sa stane, ak budete jesť týždeň túto polievku? Kilá sa z vás len tak zosypú! Zobraziť článok

Vaša poloha by mala byť podobná stoličke a mali by ste cítiť, ako sa vám aktivuje spodná časť tela. Wall sit sa snažte v začiatkoch udržať minimálne 30 sekúnd a každým dňom sekundy pridávajte, až sa dostanete na skvelých 5 minút. Nezabudnite ani na správne, hlboké a pravidelné dýchanie. 

Okrem pevných stehien a zadku, oceníte aj ďalšie benefity

  • Zlepšíte si balans 

  • Spevníte stred tela, core 

  • Spálite množstvo kalórií 

  • Zbavíte sa stresu a dokážete sa lepšie sústrediť

Veronika Fabianová
Netlačte do seba nezmysly, vyzýva Veronika Fabianová: Takto vyzerajú zdravé raňajky Zobraziť článok

Viac k téme:

Zdroj: Tréning Dominiky Greene

Odporúčame z TIVI.sk
 
});