Strategická neschopnosť ALEBO keď sa partner vyhýba domácim prácam: POZOR, nemôžete robiť všetko SAMA, zničíte si vzťah!

Dokážeš to oveľa lepšie ako ja. Stále vo vašom vzťahu počúvate takéto vety, ktoré pre vás v skutočnosti znamenajú len viac úloh v každodennom ...
  • Zdroj: Getty/Prostock-Studio

"Dokážeš to oveľa lepšie ako ja." Stále vo vašom vzťahu počúvate takéto vety, ktoré pre vás v skutočnosti znamenajú len viac úloh v každodennom živote? Ale peniaze domov predsa nosíte obaja! Tak prečo by mala byť domácnosť len na vašich pleciach?

Pre šťastný vzťah je dôležité spravodlivé rozdelenie úloh v každodennom živote. Čo však v prípade, ak váš partner s mnohými vecami nevie pomôcť, pretože ich (údajne) nevie urobiť?

Niektorí ľudia sa vedia skvele vyhnúť nepríjemným úlohám predstieraním, že ich nezvládnu. Tento jav má dokonca aj názov: „strategická nekompetentnosť“. Ako môže toto správanie poškodiť vzťah a čo s tým môžete urobiť?

Ľudia v týchto znameniach sú rodení KLAMÁRI: Buďte opatrní, na úzke vzťahy s nimi môžete kruto doplatiť Zobraziť článok

Pojem strategická nekompetentnosť sa vzťahuje na správanie, pri ktorom ľudia úmyselne konajú nevedome alebo nemotorne, aby sa vyhli práci. Strategická nekompetentnosť sa vyskytuje obzvlášť v domácnosti.

Z túžby vyhnúť sa konfliktom alebo preto, že je často jednoducho rýchlejšie robiť úlohy sám, veľa ľudí preberá domáce práce, ktoré by mohli urobiť aj ostatní. Nie je to však dlhodobé riešenie.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});