Pozor, týmito nebezpečnými návykmi si nevedomky poškodzujete mozog: Vyhnite sa im, následky môžu byť NIČIVÉ!

Náš mozog jednoznačne patrí k najdôležitejším orgánom, preto si zaslúži náležitú ochranu. Udržiavať si ho v dobrom stave je zásadnou ...

Náš mozog jednoznačne patrí k najdôležitejším orgánom, preto si zaslúži náležitú ochranu. Udržiavať si ho v dobrom stave je zásadnou úlohou na celý život.

Fotogaléria

Samozrejme, pri vážnom úraze si ho môžeme poškodiť, ale mozgové bunky si vieme „vedome“ ničiť aj nevhodnou životosprávou. Určite im neprospieva fajčenie, alkohol a dlhé hodiny pozerania do monitorov a displejov. Škodlivých faktorov je viacero.

Psychiatrička a výskumníčka mozgu Dr. Uma Naidoo zverejnila niekoľko návykov, ktoré by sme pre vlastné dobro mali zo svojho života čím skôr odstrániť. Dr. Naidoo založila a vedie prvú Nutričnú Psychiatrickú službu v USA. Je považovaná za harvardskú odborníčku na stravovanie.

Potraviny, ktoré pravidelne konzumujeme, môžu byť zdraviu až ŽIVOTU nebezpečné! Máte odvahu zistiť, ktoré to sú? Zobraziť článok

Čomu sa máme vyhýbať?

Priveľa stresu

Úplne vyhnúť sa mu nedá, ale je len na vás, ako sa s ním dokážete vysporiadať. Či už samotná ranná cesta do práce, stres v zamestnaní a potom rôzne situácie v rodine, nič z toho nemá priaznivý vplyv na naše mozgové bunky. Krátkodobý stres k moderného životu patrí, ale jeho chronická forma škodí natoľko, že budete mať problém s učením sa nových vecí alebo pamäťou.

Primálo spánku

Všetci (deti, dospelí aj zvieratá) potrebujú dostatok nerušeného spánku na správne fungovanie mozgu. Spánkový dlh je už niekoľko rokov vážnym problémom, ktorý sa nedá napríklad počas víkendu „dospať“. Následky dostatku spánku sú ničivé – niektoré naše mozgové bunky odumierajú a začneme mať problémy s pamäťou.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});