Ovzdušie bez TOXICKÝCH a rakovinotvorných látok? Odborníci hovoria jasne: Pomôžu izbové RASTLINY! Tieto by ste mali mať doma

Izbové rastliny sú nielen ideálnym doplnkom na skrášlenie interiérov, ale podľa najnovších austrálskych výskumov nás vedia ochrániť aj ...

Izbové rastliny sú nielen ideálnym doplnkom na skrášlenie interiérov, ale podľa najnovších austrálskych výskumov nás vedia ochrániť aj pred zdraviu škodlivými látkami z okolitého ovzdušia.

Fotogaléria

„Vieme, že kvalita ovzdušia v interiéri je často výrazne viac znečistená ako ovzdušie vonku, čo následne ovplyvňuje duševné a fyzické zdravie. Skvelou správou však je, že táto štúdia ukázala, že niečo také jednoduché, ako je pestovanie rastlín v interiéri, môže znamenať obrovský rozdiel,“ uviedol generálny riaditeľ Johan Hodgson zo spoločnosti Ambius zaoberajúcej sa riešením pestovania rastlín.

Vďačné IZBOVÉ RASTLINY, ktoré vedia prežiť v (takmer úplnej) tme: Zeleň vám rozžiari miestnosti! Zobraziť článok

Staršie štúdie o izbových rastlinách ukázali ich schopnosť odstrániť širokú škálu kontaminantov vnútorného vzduchu, ale toto je prvá štúdia o schopnosti rastlín čistiť benzínové výpary, ktoré sú jedným z najväčších zdrojov toxických zlúčenín v budovách. Mnohé sú vystavené benzínovým výparom z blízkych ciest.

Tieto výpary môžu viesť k podráždeniu pľúc, bolestiam hlavy a nevoľnosti a spájajú sa so zvýšeným rizikom rakoviny, astmy a iných chronických ochorení, čo prispieva k zníženiu priemernej dĺžky života.

Poznáme aj konkrétne druhy rastlín, ktoré boli použité v štúdii. Pokojne si tak na zoznam svojich izbových nováčikov napíšte - Potosovec (Scindapsus Aureus), Zelenec chochlatý (Chlorophytum) a Syngónium (Syngonium).

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});