Viete, kedy pracujú vaše orgány NAJAKTÍVNEJŠIE? Zistite, ako funguje srdce, obličky či žlčník a využite to vo svoj prospech

Každý, kto sa v noci pravidelne zobudí v rovnakom čase, alebo napoludnie spadne do hlbokej únavy, by sa mal pozrieť na svoje orgánové ...
  • Zdroj: Getty/LaylaBird

Každý, kto sa v noci pravidelne zobudí v rovnakom čase, alebo napoludnie spadne do hlbokej únavy, by sa mal pozrieť na svoje orgánové hodiny.

Podľa učenia tradičnej čínskej medicíny (ďalej iba TČM) ľudské orgány prechádzajú prirodzeným rytmom a sú aktívne (alebo neaktívne) najmä dve hodiny denne.

1:00 – 3:00 pečeň (detoxikácia organizmu)

V najaktívnejšej fáze pečene by ste mali pokojne spať, pretože výkonnosť organizmu je teraz absolútne najnižšia. Väčšina orgánov je v režime spánku, iba pečeň robí detoxikačné práce. Alkohol, nikotín a iné konečné produkty metabolizmu sa odbúravajú.

Spoznajte výhody pitia teplej vody s MEDOM: Dámy, toto je zlatý elixír pre ženské telo! Zobraziť článok

7:00 – 9:00 žalúdok (raňajky)

Deň by ste mali začať teplým jedlom, napríklad kašou so škoricou alebo krupicovým pudingom s ovocím. Polievka je takisto výborný nápad. Jedzte v pokoji a doprajte žalúdku dostatočnú prestávku na trávenie. Ideálne sú tri jedlá denne, neustále maškrtenie vášmu žalúdku neprospieva.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});