Potrebujete nabrať SILU? Spoľahnite sa na sýty a mimoriadne chutný bravčový Katsudon

Názov jedla vznikol zo slov tonkatsu (pre bravčový rezeň) a donburi (pre misu s ryžou). Stalo sa modernou tradíciou, že japonskí študenti ...

Názov jedla vznikol zo slov tonkatsu (pre bravčový rezeň) a donburi (pre misu s ryžou). Stalo sa modernou tradíciou, že japonskí študenti jedia katsudon večer pred veľkým testom alebo prijímacou skúškou do školy.

Fotogaléria

Príprava:

Vývar dashi:
Riasu kombu umyjeme a namočíme ju do jedného litra vody na 15 minút. Na miernom ohni túto vodu zohrejeme a keď začne vrieť, odstavíme. Potom pridáme katsuobushi, 5 minút povaríme na najmenšom plameni a priebežne odstraňujeme penu, ktorá sa tvorí na povrchu. Odstavíme, počkáme kým sa tuniakové vločky usadia na dne a potom vývar scedíme a odložíme.

Vzácna rada starých mám: Vodu z uvarenej ryže a cestovín NIKDY NEVYLIEVAJTE. Aha, aké zázraky dokáže s rastlinami Zobraziť článok

Ryža gohan:
Ryžu dáme do sitka a opláchneme ju. Následne ju počas 30 minút necháme namočenú v miske s vodou. Keď máme ryžu dobre očistenú, dáme ju do hrnca s vodou, trochu premiešame a varíme. Na strednom ohni ju varíme pod pokrývkou 5 minút. Potom stiahneme plameň na najmenší a varíme ďalších 10 minút. Odstavíme a necháme pod pokrývkou odpočívať 12 až 15 minút.

Tonkatsu:
Rezne osolíme, okoreníme a postupne obaľujeme v múke, rozšľahanom vajci a strúhanke panko. Rezne z oboch strán vypražíme v dostatočnom množstve oleja, kým nadobudnú zlatistú farbu. Nakrájame ich na pásiky – tak ako na obrázku a odložíme.

Omáčka:
Vývar dashi zmiešame v miske so sójovou omáčkou, cukrom, sake a mirin. V ďalšej miske rozmiešame vajcia a samostatne nakrájame cibuľu. Do panvice dáme ¼ zmesi s vývarom, a keď sa začne variť, pridáme štvrtinu cibule. Na miernom ohni povaríme, kým cibuľa nezmäkne. Hotovú omáčku odložíme.

Servírovanie a príprava (jednotlivých porcií):
Na hotovú omáčku poukladáme jednu porciu plátkov tonkatsu a zalejeme ¼ vyšľahaných vajec. Panvicu prikryjeme a sem-tam panvicou potrasieme, kým obsah nezhustne. Proces opakujeme so zvyškom rezňov. Na taniere naložíme ryžu a naservírujeme na ňu obsah panvice. Ten by sa mal na ryžu zošmyknúť sám, tak, že na ryži bude omáčka s cibuľou a na vrchu mäso a vajce. Podávame ozdobené stonkou petržlenovej vňate.

Spoznajte čaro a úžasné chute medzinárodných kuchýň v 11 samostatných vydaniach spolu s darčekom - kvalitným kuchynským nožom z ocele pre bezproblémové a presné rezanie. Viac informácií v stánkoch alebo na topfood.sk.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});