Najlepšie polievky sú tie, po ktorých zostanú prázdne misky. Ak sú navyše pripravené z tých najzdravších surovín, radosť z chuti je dvojnásobná!
Fotogaléria
Zemiaky
Zemiaky sú najklasickejšou bezlepkovou alternatívou, ktorú určite využijete. Sú bohaté na vitamín A, B a C, horčík a draslík a tiež sú dobrým zdrojom vlákniny a sacharidov. Z nutričného hľadiska sú pre ľudský organizmus najhodnotnejšie uvarené so šupkou, no ak ich rozvarené prepašujete do polievky, nemôžete urobiť chybu.
Najemno nastrúhaný zemiak pridajte do polievky asi 15-20 minút pred dokončením varenia. Rozvarený zemiak dodá jedlu požadovanú hustotu a príjemnú „krémovú“ konzistenciu. Na záver sa presvedčte, či vašu polievku nie je potrebné po zahustení zemiakom dosoliť.