Doska na krájanie je neoddeliteľnou súčasťou krájania ovocia, zeleniny aj mäsa či rýb. Vzhľadom na mnohostranné využitie je o to dôležitejšie, aby bola čistá - aby sa minimalizovalo riziko chorôb spôsobených baktériami.
Postup je jednoduchý. Nezabudnite používať šetrné prípravky, aby ste drevo potenciálne nepoškodili. Mydlo na umývanie riadu s teplou vodou je dostačujúce. Jedlá sóda je dobrou voľbou, ak sa na doske objaví zmena farby. Destilovaný biely ocot alebo 3% peroxid vodíka sú tiež vynikajúce dezinfekčné prostriedky.
Ak chcete dezinfikovať jedlou sódou, posypte ňou dosku a vydrhnite ju pomocou polovice citróna. Citrónová šťava je kyslá a môže zabiť niektoré baktérie a pachy na povrchu dreva. Dokáže tiež zosvetliť škvrny a rozjasniť farbu.
Alebo nastriekajte dosku destilovaným bielym octom, ktorý je tiež kyslý a zabíja baktérie a taktiež odstraňuje pachy.
Výber redakcie