Tušíte vôbec, ako riskujete? Pozor, tieto potraviny pred varením určite NEUMÝVAJTE, áno, platí to aj pre mäso!

Potraviny, ktoré sa nedajú ošúpať alebo utrieť, treba pred spracovaním umyť. Aspoň tak nás učili. Ale!
  • Zdroj: Pexels/ mali maeder

Potraviny, ktoré sa nedajú ošúpať alebo utrieť, treba pred spracovaním umyť. Aspoň tak nás učili. Ale!

Hrozno

Hroznové bobule a aj slivky majú jemnú ochrannú vrstvu, ktorá ich chráni pred baktériami a plesňami. Pri umývaní ju odstránite a tým spôsobíte, že ovocie začne rýchlejšie plesnivieť. Umývajte teda len množstvo, ktoré chcete okamžite skonzumovať. 

Čo urobí KARFIOL s naším telom? Zdravý človek ho môže jesť každý deň, no POZOR, ak trpíte týmto ochorením! Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});