Brušná diastáza, STRAŠIAK čerstvých mamičiek: Toto 30-minútové cvičenie dostane váš problém po pôrode pod kontrolu

Ako tehotná ste pravdepodobné zažili určitý stupeň oddelenia brucha. Je to veľmi bežné - dieťa rastie a hormonálne zmeny ovplyvňujú spojivové ...
  • Zdroj: Getty/Jordi Mora Igual

Ako tehotná ste pravdepodobné zažili určitý stupeň oddelenia brucha. Je to veľmi bežné - dieťa rastie a hormonálne zmeny ovplyvňujú spojivové tkanivo. Po pôrode je však toto oddelenie nežiaduce. Čo pomáha?

Stavte na dychové cvičenie, vedomé dýchanie do „spodných rebier“, ktoré aktivuje brušné svaly. Častým problémom je aj prolaps orgánov, v oblasti panvového dna. Aj to ovplyvňuje dýchanie a správne dvíhanie ťažkých predmetov – u čerstvých mamičiek najmä dieťaťa. 

Trápia vás problémy s nevzhľadnou nechtovou kožtičkou? Takto raz a NAVŽDY porazíte ničiteľa dokonalej manikúry! Zobraziť článok

Panvové dno je možné cvičiť aj doma, jednoduchým sťahovaním svalov tam dolu. Ak si však nie ste istá, zvážte návštevu gynekologickej fyzioterapie. Diastáza taktiež vyžaduje citlivý a pomalý prístup. Nezabudnite, že v širšom kontexte by ste mali precvičovať aj svaly zadku. Tiež sa podieľajú na správnom držaní tela.

Aké cviky zvoliť na brucho? Sledujte video: 

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});