Čas je vzácny, a preto aj zohrievanie jedál už dávno nerobíme v hrnci na sporáku, ale využívame zázraky modernej kuchynskej techniky.
Fotogaléria
Ale rovno vás upozorníme, že nie všetko sa má v takej mikrovlnke zohrievať. Vyhnite sa domácim experimentom a neriskujte. Možno budete prekvapené, čo nájdete v nasledujúcom zozname, ale nechajte si poradiť.
Dojčenská výživa
Tá by sa mala ohrievať iba raz. Vysvetlíme aj prečo. Ak dieťa nezjedlo celú ohrievanú porciu a niečo mu z nej ostalo, tak z jeho úst sa cez lyžičku mohli do pokrmu dostať baktérie.
Pokiaľ by sa taká výživa neskôr opäť prihriala, jedlo už nemusí dosiahnuť teplotu potrebnú na zničenie týchto baktérií – čo môže viesť k vážnym žalúdočným ochoreniam. Za tých pár lyžičiek rozmixovanej dobroty to rozhodne nestojí.
Výber redakcie