Čas je vzácny, a preto aj zohrievanie jedál už dávno nerobíme v hrnci na sporáku, ale využívame zázraky modernej kuchynskej techniky.
Fotogaléria
Surová ryža
Spolu s cestovinami obsahuje baktériu Bacillus cereus, ktorá sa síce varením zničí (nutné prevrieť nad 100°C), no stále môže v jedle ostať vo forme spór. Tie môžu prežiť proces varenia, a potom začať rásť, pokiaľ je ryža ponechaná pri izbovej teplote.
Baktérie môžu začať produkovať toxín pri ktorom hrozí riziko otravy jedlom. Tá sa prejaví ako nevoľnosť, hnačka alebo zvracanie. Aby ste tomu predišli, ryžu treba do 2 hodín po uvarení vložiť do chladničky a skonzumovať maximálne do ďalších 24 hodín. Ďalší ohrev v mikrovlnke musí dosiahnuť aspoň 74 stupňov, aby sa dala bezpečne konzumovať.
Výber redakcie