Za slávou legendárneho Charlesa Bronsona stál Alain Delon: Žiadna nevraživosť, TAKTO významne mu dopomohol k úspechu!

Podceňovaný alebo ten škaredý. Talent amerického herca s litovskými koreňmi, Charlesa Bronsona, mnohí uznali až po jeho smrti.

"Podceňovaný" alebo "ten škaredý". Talent amerického herca s litovskými koreňmi, Charlesa Bronsona, mnohí uznali až po jeho smrti.

Fotogaléria

Charles Bronson, vlastným menom Charles Dennis Buchinsky, významne prispel nielen k sláve hollywoodskej produkcie, ale aj tej francúzskej, predovšetkým filmami Zbohom, priateľu a Cestujúci v daždi.

Britský filmový režisér Michael Winner (režíroval Bronsona vo filme Túžba smrti a v piatich ďalších filmoch) opísal herca ako komplexného muža a svojho blízkeho priateľa, ktorého talent mnohí spochybňovali.

Anthony Delon opísal vzťah svojich rodičov, Alaina a Nathalie: Boli si veľmi blízki, jej odchodom sa otcovi zrútil celý svet! Zobraziť článok

„Bol to úžasne charizmatický umelec, akého v dejinách kinematografie vidíme len zriedka,“ cituje Winnerove slová po Bronsonovej smrti The Guardian. „Jeho zážitky z mladosti na ňom zanechali hlboké jazvy, napriek tomu bol špičkový profesionál s dokonalým vyžarovaním na obrazovke.“

Náročná cesta na vrchol

• Charles Buchinsky sa narodil 3. novembra 1921 v Ehrenfelde v Pensylvánii ako jedenáste z 15 detí prisťahovalcom z Litvy. Jeho otec, uhoľný baník, zomrel, keď mal 10 rokov.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});