Nekonečné SKROLOVANIE: Tušíte vôbec, aké je nebezpečné? Ak sa v článku spoznáte, zvážte digitálny DETOX!

Poznáte to? Chcete na mobile len niečo rýchlo skontrolovať a po niekoľkých dlhých minútach ste stále prilepení na obrazovke? V tom prípade ...
  • Zdroj: Getty/Constantinis

Poznáte to? Chcete na mobile len niečo rýchlo skontrolovať a po niekoľkých dlhých minútach ste stále prilepení na obrazovke? V tom prípade ste obeťou „endless scrolling-u“, ktorý nemá skutočný koniec! Ako nespadnúť do digitálnej pasce?

Nekonečné skrolovanie pravdepodobne poznáte z platforiem sociálnych médií ako Instagram, Pinterest, Facebook či TikTok. Používatelia, ktorí sa na týchto stránkach a aplikáciách pohybujú, môžu konzumovať obsah zdanlivo donekonečna bez toho, aby museli meniť „stránku“.

Cieľom, ako už názov napovedá, je poskytnúť používateľom nekonečný nový obsah a týmto spôsobom ich udržať na stránke alebo v aplikácii čo najdlhšie.

Ste na smrť unavená? Tak týchto 5 vecí URČITE nerobte! Vo vašom stave je to nebezpečné, môžete si uškodiť. Druhý bod najviac ľutujú dámy Zobraziť článok

Výhody pre používateľov sú rôzne. Nemusíte sa nikam preklikávať, spotrebujete veľa obsahu s malým úsilím, eliminujete časové oneskorenie, v aplikácii ostanete dlhšie a ste aktívnejší. Avšak má to aj svoje nevýhody, ktoré vás priamo psychicky ovplyvňujú.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});