Na prípravu chutného a ľahučkého chlebíka budete potrebovať iba tri ingrediencie: ovsené vločky, ľanovú múku a prášok do pečiva.
Ako na to:
V hlbokej mise zmiešajte ovsené vločky, ľanovú múku, prášok do pečiva, soľ a zalejte vodou. Vypracujte hladkú hmotu, ktorú následne necháte aspoň 30 minút odpočívať.
Medzitým predhrejte rúru na 200 stupňov.
Na rozpálenej panvici vytvarujte pripravené cesto do tvaru bochníka a vložte do predhriatej rúry na približne 25 – 30 minút. Pečte do zlatista, kým sa na vrchu neobjavia jemné praskliny.
Hotový chlebík vyklopte na mriežku. Najlepšie chutí s pohárom mlieka a trochou džemu. Pri izbovej teplote vydrží dva dni, v chladničke jeden týždeň a v mrazničke až šesť mesiacov.