Tento pokrm je veľmi zdravý, keďže neobsahuje žiadnu múku. S nami si teraz môžete pripraviť dvanásť chutných porcií za približne trištvrte hodinu.
Postup:
Omáčka
Najskôr ošúpeme uhorku a nakrájame ju na malé plátky. Sladkú čili omáčku nalejeme do stredne veľkej misy a pridáme plátky uhorky. Dobre premiešame. Hotovú omáčku naložíme do menších misiek a necháme niekoľko minút odstáť.
Plnka
Všetky ingrediencie na cesto vymixujeme, až kým nevznikne hladká zmes. Zmes potom odložíme do misy.
Príprava a servírovanie
Vo woku alebo v hlbokej panvici na strednom ohni zohrejeme dostatočné množstvo oleja. Potom z misy lyžicou naberáme rybacie cesto a formujeme fašírky s hrúbkou asi 2 cm. Fašírky vyprážame v oleji asi 30 sekúnd, kým získajú zlatistú farbu. Otáčame ich, aby sa opiekli z oboch strán. Dierkovanou lyžicou ich vyberieme a poukladáme na tanier s papierovou utierkou.
Vo veľmi horúcom oleji rýchlo osmažíme bazalku. Vyberieme ju dierkovanou lyžicou a položíme na papierovú utierku. Fašírky ozdobíme vypraženou bazalkou a servírujeme s pripravenou omáčkou.