Túto lahôdku si vychutnáte v každom ročnom období: Vietnamské jarné závitky Goi cuon KROK ZA KROKOM

Jarné závitky je možné pripraviť vyprážané (chà giò) alebo čerstvé (gỏi cuốn) – ako v tomto recepte. Ako prílohu vyberáme originálnu ...

Jarné závitky je možné pripraviť vyprážané (chà giò) alebo čerstvé (gỏi cuốn) – ako v tomto recepte. Ako prílohu vyberáme originálnu omáčku, ktorej príprava je veľmi jednoduchá. Všetko vám to zaberie asi hodinu a pol a pripravíte tak 16 závitkov.

Fotogaléria

PLNKA

Zelenina

• 1 kučeravý šalát (alebo iný druh šalátu)
• 200 g sójových výhonkov
• 100 g čínskej pažítky
• 50 g egyptskej mäty
• 50 g koriandru
• 2 uhorky

Bôčik a krevety

• 300 g bravčového bôčika
• 500 g kreviet (16 kusov)

Rezance

• voda podľa potreby
• 100 g ryžových rezancov

Ilustračné FOTO
Do hodiny na stole: Pripravte si HIT japonskej kuchyne ako profíčka! Podrobný recept, ako na GYOZU Zobraziť článok

Omáčka

• 2 lyžice rastlinného oleja
• 2 strúčiky cesnaku
• 5 lyžíc omáčky hoisin
• 5 lyžíc arašidového masla
• 1 hrnček vývaru z bravčového mäsa a kreviet

Príprava

• 16 plátkov ryžového papiera
• voda podľa potreby
• plnka

Servírovanie

• 16 závitkov
• 4 misky s hotovou omáčkou
• 1 lyžica nasekaných opražených arašidov
• červené čili alebo omáčka sriracha podľa chuti
• paličky na jedenie

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});