Jarné závitky je možné pripraviť vyprážané (chà giò) alebo čerstvé (gỏi cuốn) – ako v tomto recepte. Ako prílohu vyberáme originálnu omáčku, ktorej príprava je veľmi jednoduchá. Všetko vám to zaberie asi hodinu a pol a pripravíte tak 16 závitkov.
Fotogaléria
PLNKA
Zelenina
• 1 kučeravý šalát (alebo iný druh šalátu)
• 200 g sójových výhonkov
• 100 g čínskej pažítky
• 50 g egyptskej mäty
• 50 g koriandru
• 2 uhorky
Bôčik a krevety
• 300 g bravčového bôčika
• 500 g kreviet (16 kusov)
Rezance
• voda podľa potreby
• 100 g ryžových rezancov
Omáčka
• 2 lyžice rastlinného oleja
• 2 strúčiky cesnaku
• 5 lyžíc omáčky hoisin
• 5 lyžíc arašidového masla
• 1 hrnček vývaru z bravčového mäsa a kreviet
Príprava
• 16 plátkov ryžového papiera
• voda podľa potreby
• plnka
Servírovanie
• 16 závitkov
• 4 misky s hotovou omáčkou
• 1 lyžica nasekaných opražených arašidov
• červené čili alebo omáčka sriracha podľa chuti
• paličky na jedenie