Túto lahôdku si vychutnáte v každom ročnom období: Vietnamské jarné závitky Goi cuon KROK ZA KROKOM

Jarné závitky je možné pripraviť vyprážané (chà giò) alebo čerstvé (gỏi cuốn) – ako v tomto recepte. Ako prílohu vyberáme originálnu ...

Jarné závitky je možné pripraviť vyprážané (chà giò) alebo čerstvé (gỏi cuốn) – ako v tomto recepte. Ako prílohu vyberáme originálnu omáčku, ktorej príprava je veľmi jednoduchá. Všetko vám to zaberie asi hodinu a pol a pripravíte tak 16 závitkov.

Fotogaléria

Príprava a servírovanie

Plátky ryžového papiera namočíme vo vlažnej vode a položíme ich na rovný povrch. Na každý papier poukladáme list kučeravého šalátu, egyptskú mätu, pažítku, koriander, uhorku, sójové výhonky, ryžové rezance, plátky bôčika a krevety.

Plátky zavinieme ku stredu a oba konce zalomíme dovnútra, potom dovnútra vložíme stonku čínskej pažítky a pokračujeme v rolovaní. Závitok pevne pritláčame, až kým ho neuzatvoríme.

Neochutnať chorvátsku kuchyňu by bol hriech! Čo je to SOPARNIK a ako si ho pripraviť DOMA doslova za pár minút? Zobraziť článok

Na každý tanier položíme 4 jarné závitky a misku s pripravenou omáčkou, na ktorú nasypeme nasekané opražené arašidy. Pre štipľavú chuť posypeme omáčku nakrájaným čili alebo pokvapkáme omáčkou
sriracha.

Spoznajte čaro a úžasné chute medzinárodných kuchýň v 11 samostatných vydaniach spolu s darčekom – kvalitným kuchynským nožom z ocele pre bezproblémové a presné rezanie. Viac informácií v stánkoch alebo na topfood.sk

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});