Jarné závitky je možné pripraviť vyprážané (chà giò) alebo čerstvé (gỏi cuốn) – ako v tomto recepte. Ako prílohu vyberáme originálnu omáčku, ktorej príprava je veľmi jednoduchá. Všetko vám to zaberie asi hodinu a pol a pripravíte tak 16 závitkov.
Fotogaléria
Príprava a servírovanie
Plátky ryžového papiera namočíme vo vlažnej vode a položíme ich na rovný povrch. Na každý papier poukladáme list kučeravého šalátu, egyptskú mätu, pažítku, koriander, uhorku, sójové výhonky, ryžové rezance, plátky bôčika a krevety.
Plátky zavinieme ku stredu a oba konce zalomíme dovnútra, potom dovnútra vložíme stonku čínskej pažítky a pokračujeme v rolovaní. Závitok pevne pritláčame, až kým ho neuzatvoríme.
Na každý tanier položíme 4 jarné závitky a misku s pripravenou omáčkou, na ktorú nasypeme nasekané opražené arašidy. Pre štipľavú chuť posypeme omáčku nakrájaným čili alebo pokvapkáme omáčkou
sriracha.