Tento recept je jednoduchý na prípravu, navyše vám ušetrí čas. Božskú dobrotu budete mať na stole približne do pätnástich minút.
Fotogaléria
Príprava:
1. Lososa okoreníme a osolíme.
2. Na roztopenom oleji/masle restujeme lososa najprv kožou dole cca 4 minúty a potom z druhej strany rovnaký čas.
3. Na záver do panvice pridáme trochu masla, čerstvého tymiánu a stiahneme z ohňa. Lososa pokvapkáme šťavou z citróna a panvicu prikryjeme pokrievkou a necháme ešte chvíľku lososa odpočívať.
4. Keď je rybka hotová nachystáme si všetko potrebné na šalát. Nakrájame cibuľku na malé kolieska, syr a paradajky.
5. Šalát natrháme na kúsky. Všetko vložíme do veľkej misky, pridáme aj uvarenú šošovicu a premiešame. Šalát pokvapkáme olejom, okoreníme, osolíme a spolu s lososom podávame.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
Kalorická hodnota |
Tuky |
Sacharidy |
Bielkoviny |
Vláknina |
3010 kJ 716 kcal |
40 g |
29 g |
57 g |
2 g |