Taká dobrá praženica, volské oko či len tak vajíčko natvrdo v šaláte. Pochutina plná bielkovín bez ktorej si neviete predstaviť svoj jedálniček? V poriadku, ale skúsili by ste vajíčka úplne vynechať?
Fotogaléria
Málo vlákniny
Ale nový výskum naznačuje, že svojmu telu môžeme nimi narobiť viac škody ako úžitku. Možno stojí za to hľadať nové možnosti a nahradiť ich inými potravinami. Vajíčka síce majú veľa bielkovín, no málo vlákniny, ktorá pomáha tráveniu a jej nedostatok vedie k zápche. Tej sa viete vyhnúť potravinami ako sú špenát a paradajky.
To ale nie je všetko! Vaječné žĺtka sú bohaté na cholesterol, o ktorom je známe, že z dlhodobého hľadiska škodí nášmu zdraviu. Tri alebo štyri vajíčka týždenne vám ale dlhý a zdravý život naozaj neohrozia.