Bolí vás v podpazuší? POZOR, v tejto oblasti bolesť nie je normálna, a okrem prítomnosti nádoru to môže signalizovať aj iný VÁŽNY zdravotný problém

V prvom rade si treba uvedomiť, či sa jedná o bolesť vonkajšiu alebo vnútornú. U oboch však treba zistiť jej presnú príčinu a odstrániť ju.

V prvom rade si treba uvedomiť, či sa jedná o bolesť vonkajšiu alebo vnútornú. U oboch však treba zistiť jej presnú príčinu a odstrániť ju.

Fotogaléria

Sprchovali/prezliekali ste sa, a náhodou si v podpazuší našli boľavé miesto? Môže to byť len vyrážka, ranka z neopatrného holenia, podráždenie od potu alebo výsledok nejakej alergie.

Za možných vinníkov sa dajú označiť nový deodorant alebo prací prostriedok. To všetko sú príznaky krátkotrvajúcej bolesti. Ale ak sa vám nedarí odhaliť ich príčinu, oplatí sa kontrola u dermatológa, ktorý podľa potreby predpíše vhodnú liečbu.

Vysušená, drsná a šupinatá pleť? Nie je jedno, čím zvlhčujete! Uistite sa, že vaša kozmetika obsahuje tieto zložky Zobraziť článok

Lenže pri dotyku alebo miernom tlaku sa môže objaviť v tejto oblasti objaviť aj vnútorná bolesť. Pokiaľ nemáte za sebou náročné fyzické cvičenie, venujte jej pozornosť, pretože v tejto oblasti nie je bolesť normálna. Telo tak môže hlásiť malý problém alebo oznamovať vážnu diagnózu.

Podpazušie patrí k najcitlivejším častiam nášho tela. Počas evolúcie sme si túto oblasť museli dobre chrániť, pretože je blízko jednej z hlavných tepien, ktorej poškodenie môže mať aj fatálne následky.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});