Ísť mimo mesta, hoc len na víkend, si vyžaduje veľa príprav. Iste, je tu obvyklé plánovanie, balenie, upratovanie... Prípravy pred odchodom by však mali zahŕňať aj správne skladovanie potravín podliehajúcich skaze, vrátane chleba.
Fotogaléria
Skladovanie na chladnom mieste
Za žiadnych okolností neskladujte chlieb v chladničke. Tvrdenia, že v jej útrobách nepodlieha skaze, nie sú pravdivé. Uložte váš chlebík na chladné a suché miesto vašej špajze alebo do hlbokej a tmavej zásuvky. A to v každom prípade, nielen vtedy, keď idete na dovolenku.
Pridajte med
Ak si bochník pečiete doma, pridanie medu poslúži ako prírodný konzervant. Na túto metódu prisahá nejeden profesionálny pekár, a to v znení, že o med buď recept obohatíte (zvyčajne dve polievkové lyžice na štandardný bochník chleba), alebo ho použijete ako náhradu za potrebnú dávku cukru. Výsledkom je voňavý a vláčny produkt, ktorý vydrží omnoho dlhšie.