Kuchyňa je väčšinou hlavným miestom odberu energii v domácnosti. Chladenie, varenie, pečenie, je spojené s ich značnou spotrebou, čo sa prejaví na účtoch.
Fotogaléria
Robte to múdro
Idete si urobiť praženicu z dvoch vajíčok? Na to ale nepotrebujete vytiahnuť a zahriať najväčšiu panvicu. Navyše pokiaľ panvica nepokrýva celý povrch (alebo je zdeformovaná sa zahrieva sa slabšie a nerovnomerne) varnej dosky, dochádza k zbytočným tepelným stratám.
Množstvu tepelne upravovaného jedla prispôsobte aj výber kuchynského riadu. Tak isto aj kvôli kúsku mäsa nebudete zapínať celú rúru. Zbytočne tak míňate okrem energie aj čas.
Tip: Medené panvice sa zahrievajú rýchlejšie ako iné druhy – možno by stála za zváženie ich kúpa. Ak máte doma sklenené a keramické nádoby, tak ich uprednostnite na pečenie. Síce neznížia celkový čas varenia, ale stačí im nižšia teplota (aj o 20 °C).