Geniálne tipy ako si dobre navariť a ešte aj UŠETRIŤ: Skúsené kuchárky to vedia, učte sa od nich a inak to už robiť NIKDY nebudete!

Kuchyňa je väčšinou hlavným miestom odberu energii v domácnosti. Chladenie, varenie, pečenie, je spojené s ich značnou spotrebou, čo ...

Kuchyňa je väčšinou hlavným miestom odberu energii v domácnosti. Chladenie, varenie, pečenie, je spojené s ich značnou spotrebou, čo sa prejaví na účtoch.

Fotogaléria

Robte to múdro

Idete si urobiť praženicu z dvoch vajíčok? Na to ale nepotrebujete vytiahnuť a zahriať najväčšiu panvicu. Navyše pokiaľ panvica nepokrýva celý povrch (alebo je zdeformovaná sa zahrieva sa slabšie a nerovnomerne) varnej dosky, dochádza k zbytočným tepelným stratám.

Množstvu tepelne upravovaného jedla prispôsobte aj výber kuchynského riadu. Tak isto aj kvôli kúsku mäsa nebudete zapínať celú rúru. Zbytočne tak míňate okrem energie aj čas.

Začala sa vám pripekať panvica? S týmto malým, ale úžasným TRIKOM bude opäť nepriľnavá! Zobraziť článok

Tip: Medené panvice sa zahrievajú rýchlejšie ako iné druhy – možno by stála za zváženie ich kúpa. Ak máte doma sklenené a keramické nádoby, tak ich uprednostnite na pečenie. Síce neznížia celkový čas varenia, ale stačí im nižšia teplota (aj o 20 °C).

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});