Bāozi je druh čínskych knedličiek, ktoré môžu mať rôzne plnky a pripravujú sa na pare. Môžu byť sladké aj slané. Tieto buchty sú v Ázii veľmi rozšírené.
Fotogaléria
Suroviny na 8 knedličiek:
Cesto:
- 250 g pšeničnej múky
- 50 g sušeného droždia
- 120 ml vody
- 3 g čerstvého droždia
- 20 g cukru
- 15 ml rastlinného oleja
Plnka:
- 50 g jarnej cibuľky
- 1 lyžička zázvoru
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 g mletého bravčového mäsa
- 1 ½ lyžíc sójovej omáčky
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička cukru
- 1 lyžička bieleho korenia
- 1 lyžica sezamového oleja
- 1 lyžica kukuričného škrobu
Príprava a servírovanie:
- múka podľa potreby
- čierny ocot, sójová omáčka
- horčica, sezamový olej podľa chuti