Leto si bez sladkého červeného melóna ani nevieme predstaviť. Už len ten pocit zahryznúť sa do šťavnatej dužiny navodí príjemné pocity pohody. Melón má však viacero druhov využitia.
Fotogaléria
Potrebuje:
- 1 kg melónovej kôry
- 40 dkg cukru
- 1 citrón
- 2 lyžičky škorice
- 3 balíčky vanilkového cukru
Príprava:
Zvyšné šupky z melóna zbavte vonkajšej tenkej zelenej časti, ostanú vám tak biele až svetlozelené dužinaté časti. Tie nakrájajte na malé kocky a zasypte na noc cukrom.
Na druhý deň sa k príprave vráťte a kocky ešte dochuťte vanilkovým cukrom, škoricou, citrónovou šťavou aj citrónovou kôrou. Všetko potom varíme asi dve hodiny, ku koncu zložte pokrievku, aby džem zhustol. Nakoniec ho rozmixujte na hladko tyčovým mixérom.
Ešte horúci ho rozdeľte do zaváracích pohárov a vzduchotesne uzavrite. Pretočte ho ešte na pár minút na viečko, a potom obráťte späť. Poháre uložte na miesto, kde môžu pomaly chladnúť.
Verím, že sa vám melónový džem podaril, a všetci si na ňom budú radi pochutnávať.