CVIKLA úspešne bojuje s rakovinovými bunkami, znižuje RIZIKO demencie a spomaľuje starnutie: Tak koľko gramov jej zjesť DENNE? Vieme presne!

Nadpis nie je vôbec nadnesený. Už starovekí Rimania ju popri strave poznali aj ako liek. Táto červená zelenina je úžasná pre naše zdravie ...

Nadpis nie je vôbec nadnesený. Už starovekí Rimania ju popri strave poznali aj ako liek. Táto červená zelenina je úžasná pre naše zdravie a telo.

Fotogaléria

Cvikla a nežiadúce účinky:

  • Nie je dôvod na poplach, že máte po cvikle vizuálne tmavšiu, ružovú alebo aj červenú stolicu a moč, je to len prítomnosť jej silných prírodných pigmentov.
  • V naozaj výnimočných prípadoch môže nastať alergická reakcia sprevádzaná. Svrbivou vyrážkou a horúčkou.

Pomôžte telu znížiť KRVNÝ TLAK aj vhodnou stravou: Zaraďte tieto zdravé DOBROTY do jedálnička, majú priaznivé účinky a vynikajúco chutia Zobraziť článok

  • Ľudia trpiaci obličkovými kameňmi by jej mali dať pokoj, nakoľko obsahuje šťavelany, ktoré vznik týchto kameňov podporujú.
  • Pri jej nadmernej konzumácii (zásluhou medi, fosforu a železo) si môžete podráždiť pankreas.

Pokiaľ je vám cvikla teraz oveľa sympatickejšia, a máte pri dome nejaký voľný kus pôdy, smelo ju zasaďte. Ideálny čas na výsadbu je apríl – máj, a zber pred prvými mrazmi. Je nenáročná na skladovanie, stačí je studená pivnica alebo chladnička.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});