Chutný, zdravý a voňavý ANANÁS musíte zaradiť do jedálnička: Uľahčuje trávenie a dokáže bojovať so zápalom či ZÁKERNOU rakovinou!

Obľúbené sladké šťavnaté ovocie sa pestuje prakticky na všetkých tropických a teplejších subtropických častiach sveta. Pri jeho mene ...

Obľúbené sladké šťavnaté ovocie sa pestuje prakticky na všetkých tropických a teplejších subtropických častiach sveta. Pri jeho mene sa vám určite do úst nahrnuli slinky.

Fotogaléria
  • Konzumáciou ananásu si posilňujete kosti. Môže za to vysoký obsah mangánu. Na jeho optimálnu dennú dávku vám ho stačí zjesť asi jeden a pol čajovej šálky.
  • Kto má problémy s prekrvením organizmu, ten by si mal ananás určite dopriať. Vďaka medi, železe a draslíku priaznivo pôsobí na tvorbu krvi, znižuje jej tlak a zlepšuje samotnú činnosť srdca.

Odborníci upozorňujú, kedy NEJESŤ banány: Takto sa vďaka nim dopracujete k štíhlosti, dobrej nálade a kvalitnému spánku! Zobraziť článok

  • Obsiahnuté antioxidanty aktívne bojujú s nahromadenými voľnými radikálmi. Tie poškodzujú naše telesné bunky čo prispieva k rozvoju rôznych foriem rakoviny.

Alergia na ananás: Prejavuje sa len u niektorých ľudí v podobe nepríjemnej chuti alebo krátkodobej pálivej bolesti na jazyku. Väčšinou, keď sa konzumuje osamote.  

Ak ste na ananás práve teraz dostali chuť, tak si ho pri najbližšom nákupe v potravinách kúpte. Spolu s jahodami, čučoriedkami a šľahačkou si urobíte rýchlu a chutnú mlsku.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});