Ako rozpoznať kvalitný kúsok od modelu, ktorým sa vám čoskoro ROZPADNE? Nie je to o len o cene, tvrdí návrhárka. TOTO si treba všímať!

Módna návrhárka Marketa Schroll, zakladateľka značky Maést, odporúča 5 tipov, ako v butiku rozpoznať, či je oblečenie kvalitné.
  • Zdroj: Getty/Daisy-Daisy

Módna návrhárka Marketa Schroll, zakladateľka značky Maést, odporúča 5 tipov, ako v butiku rozpoznať, či je oblečenie kvalitné.

4. Kupujte si len oblečenie, ktoré vám naozaj sedí

Fit je čarovné slovo. Nielen pre vaše vlastné blaho a dlhotrvajúci pôžitok z kúsku oblečenia, ale aj z hľadiska kvality. Pretože sofistikovaný a lichotivý strih sa rovná námahe a oddanosti počas procesu navrhovania. Značky, ktoré musia vo veľmi krátkom čase uviesť na trh veľké množstvo nových kolekcií, jednoducho nemajú čas vyrobiť skutočne premyslený vzor.

Túto jar vymeňte tričko za tielko! (ilustračná fotografia)
Omrzeli vás klasické tričká s krátkym rukávom? Vymeňte ich za 3 TOP alternatívy módnych profesionálok! Zobraziť článok

5. Kde sa čo vyrába – mýtus „made in“

Hoci pred 20 rokmi mohlo byť pravdou, že označenie „Made in Italy“ označovalo vysokú úroveň remeselného spracovania a kvality, dnes to tak nevyhnutne nie je. Je však potrebné zvážiť aj viac, napríklad ochranu životného prostredia a pracovné právo.

Informácia „made in…“ nie vždy presne uvádza, kde bol kus vyrobený od začiatku do konca. Výrobcovia môžu napríklad deklarovať svoje výrobky ako „vyrobené v Portugalsku“, no v skutočnosti iba časť výroby – napríklad prišívanie gombíkov – prebieha v Európe. Udržateľné značky teraz zverejňujú svoje výrobné zariadenia na svojich webových stránkach, neprehliadnite ich.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});