Ako rozpoznať kvalitný kúsok od modelu, ktorým sa vám čoskoro ROZPADNE? Nie je to o len o cene, tvrdí návrhárka. TOTO si treba všímať!

Módna návrhárka Marketa Schroll, zakladateľka značky Maést, odporúča 5 tipov, ako v butiku rozpoznať, či je oblečenie kvalitné.
  • Zdroj: Getty/Daisy-Daisy

Módna návrhárka Marketa Schroll, zakladateľka značky Maést, odporúča 5 tipov, ako v butiku rozpoznať, či je oblečenie kvalitné.

2. Zaostrite na kvalitu látky

Čím viac viete o materiáloch, tým lepšie môžete posúdiť ich kvalitu. Vo všeobecnosti sú prírodné vlákna veľmi príjemné na nosenie a odolné, keďže majú mnoho pozitívnych vlastností.

Syntetické vlákna ako polyester alebo nylon sa v každodennom živote nosia ťažšie – nie sú priedušné a viažu telesný pach. Ak ich teda nosíte na koži, môžete sa potiť a zapáchať. Výnimkou je športové oblečenie, tu môžu byť dokonca potrebné technické materiály.

Zamaskujte väčšie BRUŠKO: 5 trendy kúskov, ktoré sa postarajú o dokonalú módnu KAMUFLÁŽ, nebojte sa ich nosiť! Zobraziť článok

Podľa módnej návrhárky by ste si pri nákupe mali určite pozrieť etiketu a v internetových obchodoch aj popis. Pojmy ako zmes bavlny alebo zmes ľanu často znamenajú, že je do nich primiešaný syntetický materiál ako polyester. Áno, tieto zmesi sú lacnejšie, no zároveň predstavujú nižšiu kvalitu.

3. Drahý neznamená lepší

Uvedomte si, že platíte za imidž a filozofiu značky, nielen za skutočné výrobné náklady. Aj vo vysokej móde existujú rozdiely v kvalite, preto je dôležité venovať pozornosť interakcii spracovania, krajiny výroby, materiálu a vhodnosti, aby ste zistili, či je cena oprávnená.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});