Tajomstvo cukrárov vám prezradí, ako môžete DOKONALE nakrájať veľkú tortu: Inak to už robiť nebudete, musíte to vyskúšať!

Čo môže byť ťažké nakrájaní torty? Stačí dlhý a ostrý nôž s pohárom teplej vody. Pri pevnej ruke a troche jednoduchej matematiky vznikajú ...

Čo môže byť ťažké nakrájaní torty? Stačí dlhý a ostrý nôž s pohárom teplej vody. Pri pevnej ruke a troche jednoduchej matematiky vznikajú úhľadné porcie jedna radosť.

Fotogaléria

Takto to robí cukrárka

V talk show americkej kuchárky a moderátorky Rachael Ray bol ukážkový video návod. Stačí položiť na stred veľkej torty menšiu misku. Tým dostanete jasné okraje menšej torty, ktorú následne zhora nadol vyrežete. Vzniknutý okraj od menšej k väčšej rozdelíte na rovnomerné kúsky.

Menší stred už môžete nakrájať na zaužívané trojuholníky. Princíp „väčšej a menšej torty“ používajú hlavne v gastro prevádzkach, kde neporušený stred vedia odložiť na druhý deň.

A doma? Čo by to bola za poriadna oslava, aby niečo z torty ostalo?

Nezabudnite to pri prvej príležitosti vyskúšať. Veď každý deň sa učíme niečo nové, najlepšie také, čo nám pri práci ušetrí čas a námahu.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});