Čo môže byť ťažké nakrájaní torty? Stačí dlhý a ostrý nôž s pohárom teplej vody. Pri pevnej ruke a troche jednoduchej matematiky vznikajú úhľadné porcie jedna radosť.
Fotogaléria
Takto to robí cukrárka
V talk show americkej kuchárky a moderátorky Rachael Ray bol ukážkový video návod. Stačí položiť na stred veľkej torty menšiu misku. Tým dostanete jasné okraje menšej torty, ktorú následne zhora nadol vyrežete. Vzniknutý okraj od menšej k väčšej rozdelíte na rovnomerné kúsky.
Menší stred už môžete nakrájať na zaužívané trojuholníky. Princíp „väčšej a menšej torty“ používajú hlavne v gastro prevádzkach, kde neporušený stred vedia odložiť na druhý deň.
A doma? Čo by to bola za poriadna oslava, aby niečo z torty ostalo?
Nezabudnite to pri prvej príležitosti vyskúšať. Veď každý deň sa učíme niečo nové, najlepšie také, čo nám pri práci ušetrí čas a námahu.