Cvičíte skoro ráno? A viete, čo to robí s vaším telom? Možno budete prekvapení, ale TAKTO ranný pohyb ovplyvní celý váš deň

Ak musíte pracovať osem hodín denne, začleniť šport do každodenného života nie je vôbec jednoduché. Zaneprázdnení sa preto často rozhodnú ...
  • Zdroj: Getty/AaronAmat

Ak musíte pracovať osem hodín denne, začleniť šport do každodenného života nie je vôbec jednoduché. Zaneprázdnení sa preto často rozhodnú cvičiť skoro ráno. Ale. Má to zmysel? 

Na cvičenie v skorých ranných hodinách potrebujete veľkú motiváciu. Takýto tréning sa vám však veľmi oplatí. Prečo?

Naštartuje váš metabolizmus

Čo pozitívne ovplyvní nielen vaše snahy schudnúť, ale takisto vás robí ostražitejšími. Účinok cvičenia sa navyše zachováva aj dlho po cvičení – počas dňa spálite viac kalórií.

ZHADZUJTE kilá podľa znamenia zverokruhu: Tieto športy vám prinesú RADOSŤ a závideniahodnú postavu! Zobraziť článok

Funguje to asi takto: keď cvičíte nalačno, telo musí siahnuť na existujúce tukové zásoby a tým pádom chudnete rýchlejšie a ľahšie. Takýto životný štýl sa však neodporúča cukrovkárom. Ak ste jednou z nich, narobili by ste si viac škody ako úžitku.

Ďalšie výhody 

Pri pohybových aktivitách uvoľňujete veľa hormónov šťastia ako dopamín či serotonín - v tomto prípade už v skorých ranných hodinách, vďaka čomu začnete deň s dobrým pocitom.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});