6 tipov, ako pripraviť dokonalé LAHODNÉ cesto: Tiež nechávate cesto VYKYSNÚŤ na slniečku alebo v rúre? Robíte veľkú chybu, vysvetlíme, prečo!

Pečivo z čerstvého droždia je súčasťou mnohých jedál. Pripravuje sa na slano aj na sladko - od nebeských orechových slimákov cez klasické ...
  • Zdroj: Getty/alvarez

Pečivo z čerstvého droždia je súčasťou mnohých jedál. Pripravuje sa na slano aj na sladko - od nebeských orechových slimákov cez klasické parené knedle až po kapustníky.

TIP 5: Pozor na teplo

Vedeli ste, že droždie prestáva "fungovať" nad 45 stupňov? Ak vám niekedy napadlo pomôcť cestu v rúre alebo na sporáku, nechajte to radšej tak.

CHLIEB môže ostať čerstvý aj niekoľko dní, ak neurobíte tieto chyby! Návod, ako ho správne skladovať Zobraziť článok

TIP 6: Správne mrazenie

Kváskové cesto sa dobre mrazí, to je fakt. Spravte to však ešte pred tým, ako „vyjde“ - až potom bude po rozmrazení opäť pekné a vzdušné.
 

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});