6 tipov, ako pripraviť dokonalé LAHODNÉ cesto: Tiež nechávate cesto VYKYSNÚŤ na slniečku alebo v rúre? Robíte veľkú chybu, vysvetlíme, prečo!

Pečivo z čerstvého droždia je súčasťou mnohých jedál. Pripravuje sa na slano aj na sladko - od nebeských orechových slimákov cez klasické ...
  • Zdroj: Getty/alvarez

Pečivo z čerstvého droždia je súčasťou mnohých jedál. Pripravuje sa na slano aj na sladko - od nebeských orechových slimákov cez klasické parené knedle až po kapustníky.

Pečivo z čerstvého droždia chutí najlepšie, keď je cesto ľahučké a vzdušné. Ale poznáte to. Nie vždy sa podarí. Spoznajte preto triky, vďaka ktorým vyjde vaše kysnuté cesto vždy podľa predstáv!

Nedopečený, vysušený alebo ZHORENÝ koláč? Toto by ste o jednotlivých programoch vašej rúry mali vedieť! Zobraziť článok

TIP 1: dôsledné miesenie

Funguje to takto: miesením rozpúšťate v múke lepok a šírite kvasinkové baktérie. Ale iba ak to robíte dostatočne dlho a kvalitne. To znamená, čím viac budete cesto spracovávať, tým bude jemnejšie a pórovité.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});