Nič pre KONZERVATÍVNE duše: Na trh som chcela priniesť EXKLUZÍVNE svadobné šaty, aké na Slovensku ešte nie sú, hovorí majiteľka salónu Petra Sekerková

Budúce nevesty túžiace po absolútnej dokonalosti určite potešíme rozhovorom s majiteľkou exkluzívneho svadobného salónu, v ktorom na ...

Budúce nevesty túžiace po absolútnej dokonalosti určite potešíme rozhovorom s majiteľkou exkluzívneho svadobného salónu, v ktorom na vás čakajú luxusné, boho aj Haute Couture šaty od svetoznámych módnych dizajnérov.

Fotogaléria

Aké sú tohtoročné trendy? Aktuálne veľmi letia aj „overalové“ svadobné šaty. Mne osobne sa taký štýl veľmi páči.

Momentálne sú moderné korzetové šaty či už s veľkou alebo úzkou sukňou. Stále sú vyhľadávané spadnuté ramienka takzvané offshoulders alebo veľké nadýchané tylové rukávy, ktoré sa dajú odopnúť. Každej neveste pristane iný štýl šiat. Jedna má jasnú predstavu o princeznovských šatách a iná zase túži po úzkych šatách v štýle morskej panny.

Sú Slovenské nevesty odvážne, alebo skôr konzervatívne? Je niečo, v čom zaostávame?

Myslím, že na Slovensku sú nevesty stále konzervatívnejšie, no pomaly sa to začína meniť. Nájdu sa aj nevesty, ktoré chcú byť iné, moderné, odvážne. Z toho sa veľmi teším, nebavilo by ma ponúkať nudné šaty.

Musím povedať, že nie sme úplne štandardný svadobný salón, ktorý ponúka klasické šaty, na aké sme zvyknutí na Slovensku. V našej ponuke sú šaty práve pre odvážnejšie nevesty. (smiech)

V akom predstihu treba šaty rezervovať? Čo by ste nevestám odporučili vy, aby našli to čo hľadajú a nebolo neskoro?

Ideálne je prísť si vybrať šaty k nám do salónu 6 až 9 mesiacov dopredu, pretože ak si nevesta vyberie šaty od návrhárky a nesadne jej veľkosť šiat alebo už sú rezervované na daný termín pre inú nevestu, tak sa musia objednať nové a výroba nových šiat môže trvať 4 až 9 mesiacov.

Aké materiály sú najžiadanejšie?

Ligotavé materiály ako trblietavý tyl. Šaty z takého materiálu sa totiž krásne ligocú na svetle a vyberajú si ich odvážnejšie nevesty a nielenže vyzerajú krásne, ale sa v šatách aj veľmi pohodlne cítia a na leto sú veľmi vhodné.

Za nadčasové materiály môžeme považovať čipku alebo práve naopak, šaty z jednoduchého materiálu ako je svadobné mikádo, hodvábny krep alebo svadobný satén.

Biela farba nikdy z módy nevyjde, no v ostatných rokoch sa do popredia predierajú aj iné farby. Ktoré sú tie najpopulárnejšie okrem už spomínanej bielej?

Máte pravdu, v posledných rokoch naše nevesty vyhľadávajú svadobné šaty, ktoré nie sú úplne biele. Prevažne ide o farbu s názvom ivory, púdrové odtiene alebo odtiene striebornej a zlatej farby.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});