Božská syrovo-vajíčková ROLÁDA: Žiari jarnými farbami, aj výborne chutí!

Veľká noc je symbolom jari a nového života. O vajíčkové špeciality na našich stoloch nie je núdza. Táto roládka je rýchlo hotová a kým ...

Veľká noc je symbolom jari a nového života. O vajíčkové špeciality na našich stoloch nie je núdza. Táto roládka je rýchlo hotová a kým bude chladnúť, máte čas na prípravu iných dobrôt.

Fotogaléria

Postup:

  • Vajíčka uvaríme na tvrdo a necháme vychladnúť.
  • Na plech položíme papier na pečenie a syr nastrúhame na hrubom strúhadle.
  • Rovnomerne syr rozložíme po papieri a vložíme do vyhriatej rúry na 200 °C na cca 5 minút, aby sa rozpustil.
  • Potom syr vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
  • Do misy vložíme nadrobno nakrájanú kápiu, vajíčka, petržlenovú vňať a pažítku.

Fantastická nízkokalorická večera: Na jej prípravu vám bude stačiť 15 minút! Zobraziť článok

  • Pridáme zmäknuté maslo, skyr, alebo kyslú smotanu, dochutíme soľou a dobre premiešame.
  • Na vychladnutý syr poukladáme lístky špenátu a opatrne rozotrieme rovnomerne plnku.
  • Potom roládu stočíme, zabalíme do alobalu a vložíme na hodinu chladiť do chladničky.

Výživové hodnoty 1 ks:

Kalorická hodnota

Tuky

Sacharidy

Bielkoviny

Vláknina

627 kJ

149 kcal

13 g

1 g

6 g

0,5 g

Doba prípravy na 12 porcií: 20 minút + 60 minút chladenie. Vhodné od 1,5 rokov. 

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});