Veľká noc je symbolom jari a nového života. O vajíčkové špeciality na našich stoloch nie je núdza. Táto roládka je rýchlo hotová a kým bude chladnúť, máte čas na prípravu iných dobrôt.
Fotogaléria
Postup:
- Vajíčka uvaríme na tvrdo a necháme vychladnúť.
- Na plech položíme papier na pečenie a syr nastrúhame na hrubom strúhadle.
- Rovnomerne syr rozložíme po papieri a vložíme do vyhriatej rúry na 200 °C na cca 5 minút, aby sa rozpustil.
- Potom syr vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
- Do misy vložíme nadrobno nakrájanú kápiu, vajíčka, petržlenovú vňať a pažítku.
- Pridáme zmäknuté maslo, skyr, alebo kyslú smotanu, dochutíme soľou a dobre premiešame.
- Na vychladnutý syr poukladáme lístky špenátu a opatrne rozotrieme rovnomerne plnku.
- Potom roládu stočíme, zabalíme do alobalu a vložíme na hodinu chladiť do chladničky.
Výživové hodnoty 1 ks:
Kalorická hodnota |
Tuky |
Sacharidy |
Bielkoviny |
Vláknina |
627 kJ 149 kcal |
13 g |
1 g |
6 g |
0,5 g |
Doba prípravy na 12 porcií: 20 minút + 60 minút chladenie. Vhodné od 1,5 rokov.