Nejako podvedome predpokladáme, že všetko čo je označené ako potraviny, tak je jedlé a neškodné. Tento omyl trochu uvedieme na pravú mieru.
Fotogaléria
Nie vždy stíhate zdravo doma navariť, a tak musí stačiť aj fastfood či niečo rýchle zo špajze. Hlad to síce zaženie, ale vzniká tu riziko. Aké? Pri niektorých obľúbených jedlách a pochutinách v podobe alergickej reakcie, dusenia a poškodzovania zdravia. Netreba vopred robiť paniku, všetko vysvetlíme.
Listová zelenia a spol.
Kto by to bol na ľadový šalát, kapustu, špenát či ružičkový kel povedal. Ako sa dostala na nemilosť? V roku 2008 bolo zaregistrovaných takmer 400 prípadov, keď epidémia v reštauráciach mohla súvisieť s týmito rastlinami. Hostia sa sťažovali na choroby spôsobené salmonelou a baktériami e-coli.