Potraviny, ktoré pravidelne konzumujeme, môžu byť zdraviu až ŽIVOTU nebezpečné! Máte odvahu zistiť, ktoré to sú?

Nejako podvedome predpokladáme, že všetko čo je označené ako potraviny, tak je jedlé a neškodné. Tento omyl trochu uvedieme na pravú ...

Nejako podvedome predpokladáme, že všetko čo je označené ako potraviny, tak je jedlé a neškodné. Tento omyl trochu uvedieme na pravú mieru.

Fotogaléria

Nie vždy stíhate zdravo doma navariť, a tak musí stačiť aj fastfood či niečo rýchle zo špajze. Hlad to síce zaženie, ale vzniká tu riziko. Aké? Pri niektorých obľúbených jedlách a pochutinách v podobe alergickej reakcie, dusenia a poškodzovania zdravia. Netreba vopred robiť paniku, všetko vysvetlíme.

Listová zelenia a spol.

Kto by to bol na ľadový šalát, kapustu, špenát či ružičkový kel povedal. Ako sa dostala na nemilosť? V roku 2008 bolo zaregistrovaných takmer 400 prípadov, keď epidémia v reštauráciach mohla súvisieť s týmito rastlinami. Hostia sa sťažovali na choroby spôsobené salmonelou a baktériami e-coli.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});