Mať v zásobe obľúbenú kuracinu je bežnou praxou väčšiny gazdiniek. Ale ani mraznička nie čarovná skrinka, ktorá dokáže s mäsom zázraky. Treba mať na pamäti, že len predlžuje jeho trvanlivosť.
Z kuracieho mäsa sa rýchlo a ľahko varí, obsahuje veľa bielkovín a je ľahko stráviteľné. Pre náš kardiovaskulárny systému je zdravšie ako červené mäso. To všetko už viete, rovnako tak, že mraznička je veľký pomocník, ale nie je všemocný. Správne skladovanie mäsa je dôležitá téma, pretože pri nesprávnom spôsobe sa v ňom môžu ľahko premnožiť zdraviu škodlivé baktérie. Osveta je tak právom na mieste.
Podľa medzinárodných odporúčaní by sa malo celé čerstvo zmrazené kura skladovať v mrazničke maximálne rok, jednotlivé časti max. 9 mesiacov, a v jeho mletej forme max. 4 mesiace.
Ďalším dobrým odporúčaním je vybrať ho z pôvodného obalu, a radšej ho vložiť do mraziaceho vrecka, ktoré si označíte dátumom domáceho uloženia.
S rozmrazovaním (z cca -18 °C) sa neponáhľajte, stačí mäso presunúť na noc do „teplejšej“ chladničky (cca 4 °C). Pred samotnou prípravou ho ešte pre istotu skontrolujte pohľadom aj čuchom, a potom dôkladne tepelne upravte. Kusy s nezvyčajnou farbou alebo zápachom nekonzumujte, ale bez milosti ich vyhoďte.