Oslávte Veľkú noc a začiatok jari s týmito jednoduchými a zároveň skvelými sušienkami ochutenými ríbezľami, citrónom a muškátovým orieškom. Najlepšie sú s kávou!
Fotogaléria
Budete potrebovať:
- 250 g zmäknutého masla
- 140 g kryštálového cukru plus práškový cukor na posypanie
- 1 vajce (oddelené bielko od žĺtka)
- citrónovú kôru
- nastrúhaný muškátový oriešok
- 300 g hladkej múky
- ½ ČL soli
- 60 g ríbezlí (zaváraných, mrazených, sušených)
Ako na to:
• Rúru predhrejeme na 180°C. Maslo a cukor dáme do misy a vyšľaháme, kým sa dobre nespoja. Pridáme vaječný žĺtok, citrónovú kôru a muškátový oriešok a znova prešľaháme.
• Pridáme múku, soľ a ríbezle a všetko spolu vymiešame na tuhé cesto, najlepšie rukami. Cesto vyformujeme do tvaru lopty, zabalíme a dáme na 30 minút do chladničky.