Nedopečený, vysušený alebo ZHORENÝ koláč? Toto by ste o jednotlivých programoch vašej rúry mali vedieť!

Horúci vzduch, cirkulujúci vzduch, horný a spodný ohrev... výber programov rúry vás môže ponechať v neistote. Spoznajte jej hlavné rozdiely ...
  • Zdroj: Pexels/cottonbro studio

Horúci vzduch, cirkulujúci vzduch, horný a spodný ohrev... výber programov rúry vás môže ponechať v neistote. Spoznajte jej hlavné rozdiely a výhody.

Horúci vzduch: ešte účinnejší ako cirkulujúci vzduch

V tomto prípade sa do priestoru na pečenie vháňa už zohriaty vzduch. Na jednej strane to zaisťuje ešte rovnomernejšie rozloženie teploty, na strane druhej - šetrí energiu (vykurovacia špirála sa horúcim vzduchom ohrieva rýchlejšie ako vykurovacie telesá, ktoré sa používajú s horným/dolným ohrevom).

6 tipov, ako ušetriť na energiách: Takto perte, varte, vetrajte a pečte. Rozdiel uvidíte v peňaženke! (2.časť) Zobraziť článok

Tým sa skráti aj čas pečenia. Je to skvelý program pre jedlá, ktoré chcete mať chrumkavé, napríklad pečené mäso alebo hranolky. Ak vaša rúra nemá funkciu horúceho vzduchu, môžete s čistým svedomím použiť aj funkciu konvekcie.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});